
Woda redox – co to właściwie oznacza?
Woda redox to gaszący pragnienie, dietetyczny oraz smaczny płyn, który powstaje z doskonałej wody głębinowej z własnego ujęcia bez żadnych suplementów, także odżywczych czy polepszających smak. Otrzymuje się ją w długotrwałym procesie jonizacji alkalizującej i filtrowania. Dzięki zaawansowanym procesom tworzy się smaczna i zdrowa woda redox, redukująca zakwaszenie ciała i usuwająca oksydanty. W wyniku jonizowaniu woda redox łapie optymalny balans mineralny, natężenie ORP, właściwe pH i układ atomów, przez co jest szczególnie cenna dla metabolizmu.
Moc wodorowęglanów kontra palący ból w żołądku
Przy nadkwasocie układ trawienny powinien mieć dopasowaną suplementację, a idealne dla osób z tym schorzeniem będą zgodne z naturą wody mineralne o natężeniu ponad 600 mg/l. Wodorowęglany w ich składzie zobojętniają kwas trawienny, odkwaszają i wspomagają zabliźnianie ubytków w błonie śluzowej. Także proces trawienia okazuje się bardziej efektywny po suplementacji grupy CH. To nie tajemnica, że układ trawienny pracuje w dolnej części w środowisku zasadowym, a takie warunki do sprawnego działania naturalnie przynosi woda z wodorowęglanami.
Magnez i wapń – mikroelementy pożądane przez serce, kości i neurony
Spośród ważnych mikroskładników to właśnie magnez niweluje intensywność stresu, niemocy, przepracowania. Dbałość o prawidłowy współczynnik dobroczynnego mikroelementu wzmacnia aktywność i efektywność. Dodatkowo składnik ten wspiera neurony poprzez zredukowanie napięcia połączeń, zarazem wykazując wielokierunkowe oddziaływania na wszystkie naczynia krwionośne. Za to wapń znany jest z oddziaływania na układ kostny i zęby, ale także serce i mięśnie nie potrafią bez niego działać na dłuższą metę. Od wapnia zależy nie tylko czynność serca, ale i przyswajanie żelaza. Woda z wapniem wspiera również osoby planujące schudnąć, ponieważ od dawna wykorzystywany jest jego dobroczynny wpływ na prawidłową przemianę materii.
Równowaga składników mineralnych i więcej – czemu trzeba o tym myśleć?
Biorąc pod uwagę pozytywny wpływ tych dwu składników na organizm, kluczowy jest właściwy poziom ich równowagi w wysokozmineralizowanej wodzie. Przyjmowanie wapnia wyłącznie w formie nieorganicznej, w pokarmach negatywnie oddziałuje na właściwe wchłanianie magnezu. Z kolei Mg w śladowych ilościach zmniejsza przyswajanie wapnia. Właśnie dlatego konkretna woda niekoniecznie może pasować konsumentom. To od stopnia przyswajalności substancji zależy, czy zawartość kubka, którą nalewasz, będzie optymalna.
Może Ci się spodobać

Detektory CO2 – co trzeba o nich wiedzieć?
31 stycznia, 2020
Niebanalne biuro to klucz do wydajniejszej i przyjemniejszej pracy!
11 listopada, 2020